Liever Gezond
Image default
Gezondheid van kinderen

Waarop u moet letten bij het kopen van een baby wipstoel

Opletten bij het kopen van een baby wipstoel

Voor ouders met jonge baby’s kan een wipstoeltje een redder in nood zijn wanneer u uw handen vrij moet hebben om een snelle maaltijd te eten of naar de badkamer te gaan wanneer de baby wakker is en klaar om te spelen.

Baby wipstoeltjes – ook wel wipstoeltjes, wipstoeltjes of wipschommels genoemd – zijn stoffen babystoeltjes met een harnas om uw kleintje veilig in vast te zetten.

Wipstoeltjes zijn handig als uw baby alert is, maar u beide handen nodig heeft om iets in huis te doen – maar gebruik ze niet als alternatief voor het vasthouden van uw kleintje of het geven van de nodige tijd met uw baby op de buik. Ze heeft je liefdevolle aanraking nodig, net als de motorische en ontwikkelingsvoordelen van spelen en ontdekken.

Veel ouders waarderen echter de manier waarop een wipstoel baby kalmeert door constante bewegingen. 

U moet ook oppassen dat u uw baby niet in het wipstoeltje laat slapen, vooral niet als ze oud genoeg is om van achter naar voren te rollen.

Waar moet u op letten bij een baby wipstoeltje

Sommige baby wipstoeltjes zijn in het verleden teruggeroepen, en het is begrijpelijk dat u nerveus bent over het maken van de juiste beslissing voor uw kleintje. Daarom is het raadzaam om op de volgende kwaliteiten in een wipstoeltje te letten:

1. Veilige riemen

Het wipstoeltje moet verstelbare riemen hebben, inclusief een riem die tussen de benen gaat, om ervoor te zorgen dat de baby gemakkelijk en comfortabel in het stoeltje kan worden vastgezet. Als het wipstoeltje te ver naar voren staat, kan de baby over de riemen zakken; als het te ver naar achteren staat, kan de baby er aan de bovenkant uitglijden. Een baby bjorn wipstoel is hierbij het best voor uw kind. 

2. Stevige basis

Een stevige basis waarin de baby niet gemakkelijk kan omvallen is een must.

Soorten baby wipstoeltjes

De meeste baby wipstoeltjes hebben hetzelfde basisontwerp: een zacht stoffen zitje met een drie- of vijfpuntsgordel om de baby veilig en beschermd te houden, op een flexibel frame van metaal of plastic.

Daarna hebben sommige wipstoeltjes toeters en bellen toegevoegd. Enkele andere functies die een wipstoel kan hebben zijn:

1. Trillingen

Een functie waar veel ouders bij zweren, is een trilfunctie die kan helpen een onrustige baby te kalmeren.

2. Speelgoedstang

Een andere functie is een speelgoedstang met kleurrijke pluchen speeltjes waar baby mee kan spelen – en die haar aandacht langer vasthouden.

3. Geluid

Sommige wipstoeltjes spelen muziek of maken natuurgeluiden, wat kalmerend of vervelend kan zijn, afhankelijk van hoe leuk u de muziek vindt.

4. Wiegende beweging

Er zijn zelfs hoogtechnologische wipstoeltjes die baby in verschillende bewegingen wiegen (voorwaarts en achterwaarts, bijvoorbeeld, of in een achtvormig patroon) en die met een app kunnen worden bediend.

5. Schommelende beweging

Sommige baby wipstoeltjes, zoals nuna leaf wipstoel, hebben ook een schommelfunctie, zodat ze heen en weer kunnen schommelen, meestal aangedreven door batterijen.

De meeste baby’s ontgroeien hun wipstoeltje na 6 maanden; tegen die tijd beginnen ze mobieler te worden en kunnen ze mogelijk omrollen met het wipstoeltje bevestigd (dat is de reden waarom u uw met baby’s gevulde wipstoeltje altijd op de vloer wilt houden, nooit op een tafel, aanrecht of ander verhoogd oppervlak). 

 

wipstoel baby