Liever Gezond
Image default
Alternatief

Verwachtingen bij een holistisch leven

Holistisch leven is in wezen aanwezig zijn in alles wat je doet. Dit betekent een diep bewustzijn hebben van jezelf, anderen en de wereld om je heen. Het betekent ook bewuster en medelevender worden naar anderen toe. Wanneer je holistisch leeft, ben je in staat om vrediger en vreugdevol te leven, ondanks wat het leven je brengt.

Meer controle over je emoties en leven

Over emoties valt veel te zeggen. Het eerste dat je moet weten, is dat ze niet fysiek zijn. Emoties zijn mentale processen. Emoties kunnen worden gecontroleerd door de manier waarop je denkt, handelt en voelt. Als je een emotie hebt die je leven overneemt, zijn er manieren om die te beheersen. Emoties zijn reacties op prikkels in de omgeving of in onszelf. Wanneer er iets in onze omgeving gebeurt, zijn onze hersenen geprogrammeerd om met een emotie te reageren alsof het ons rechtstreeks overkomt. In dit geval komt je welzijn niet ten goede aan je welzijn, maar maakt het alleen maar erger voor jezelf en anderen om je heen. Het is dus belangrijk om te leren hoe je niet alleen je gevoelens kunt beheersen.

Toegang tot een krachtige innerlijke kracht en wijsheid

Wanneer je leert om toegang te krijgen tot je onderbewustzijn en het geklets in je hoofd tot rust te brengen, kun je een krachtige innerlijke kracht en wijsheid aanboren. Je kunt contact maken met je innerlijke kind, dat is het deel van jou dat weet hoe je gelukkig kunt zijn met vreugdevolle spontaniteit. Je kunt contact maken met je innerlijke zelf, dat is het deel van jou dat weet hoe te leven vanuit een plaats van liefde en vrede.

Neem de volledige verantwoordelijkheid voor jezelf

Er is een algemene misvatting dat je alles kunt doen, alles kunt zijn en alles kunt hebben wat je wilt in het leven. Echter is dit helaas niet waar. Je hebt geen controle over de gedachten, gevoelens en acties van andere mensen. Je hebt geen controle over de omgeving om je heen of hoe anderen je behandelen. Wat je kunt controleren, is hoe je op deze dingen reageert en welke acties je als gevolg daarvan onderneemt. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen geluk en succes door te begrijpen wat je wel en niet in de hand hebt in een bepaalde situatie en handel daarnaar.

Kies voor geluk

De sleutel tot een gelukkig, gezond leven is ervoor te kiezen. Je kunt ervoor kiezen om gelukkig te zijn, zelfs als je baan waardeloos is, of als je eenzaam en alleen bent, of in de slechtste relatie ooit. Je geluk hangt niet af van externe factoren. Als je eenmaal hebt geleerd hoe je vreugde in jezelf kunt cultiveren, zal er altijd iets buiten jezelf zijn dat je gelukkig kan maken.