Liever Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Puppy shampoo, voor een zachte schone pup

Hoewel het veilig is om een puppy te wassen met een milde, niet-medicinale hondenshampoo, is een hoogwaardige puppyshampoo de beste shampoo voor jonge honden met een tere huid. Dit is een mild reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor de huid en vacht van een puppy. Deze zijn ongeparfumeerd of hebben een milde, natuurlijke geur, zoals havermout of lavendel.

Een schone pup

Laat je puppy al vroeg kennismaken met regelmatige vachtverzorging zodat hij kan wennen aan baden, borstelen, nagels knippen en andere verzorgingsbehoeftes. Dit kan stress, die met verzorging gepaard kan gaan, in de toekomst helpen verminderen. Puppy’s schoonhouden is geen gemakkelijke taak, dus het kiezen van een shampoo zou het gemakkelijke deel moeten zijn. Er zijn verschillende puppy shampoos op de markt, met natuurlijke ingrediënten. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de vacht van je huisdier gereinigd en gehydrateerd wordt en zorgt voor een zachte, sterke en glanzende vacht. Natuurlijke ingrediënten zijn bijvoorbeeld kokos reinigers, zachte havermout of aloë-extract.

Hoe je de beste shampoo voor jouw puppy kiest, hangt af van de voordelen die jij ervan hoopt te hebben. 

Hier zijn een paar soorten puppyshampoo:

  • 2-in-1: Een tijdbesparende mix van puppyshampoo en conditioner die twee klussen in de helft van de tijd klaart.

  • Tranenvrij: Zachte puppyshampoo die niet prikt als het in de ogen van uw puppy komt. Deze traanvrije formules houden uw puppy zo comfortabel mogelijk terwijl hij de voordelen van een bad leert kennen.

  • Hypoallergeen: Nog een zachte mix speciaal ontwikkeld voor puppy’s en huisdieren met allergieën of een gevoelige huid.

  • Sprays & droge shampoos: Ideaal voor een snelle oplossing tussen baden door en om geurtjes onder controle te houden.

  • Vlooien- en tekenbehandeling shampoos: Vlooien en teken zijn oncomfortabel voor huisdieren en eigenaars. Vlooienshampoos voor puppy’s kunnen de oplossing zijn voor huisdieren van 12 weken en ouder.

Kan je hondenshampoo gebruiken voor een puppy?

Hondenshampoo gebruiken voor puppy’s is niet ideaal omdat puppy’s een gevoeligere huid en vacht hebben. Puppy veilige shampoos werken echter ook prima voor volwassen honden. Puppyshampoo is speciaal ontwikkeld met mildere ingrediënten die vriendelijker zijn voor de tere huid en vacht van puppy’s. Sommige shampoos voor volwassen honden kunnen worden gebruikt voor puppy’s van 12 weken en ouder. Humane shampoo is nooit geschikt voor puppy’s of honden, omdat het de Ph-zuurbalans van je huisdier verstoort, waardoor ze kwetsbaar worden voor bacteriën, virussen of parasieten. Raadpleeg de dierenarts voor specifieke shampoo behoeften voor jouw puppy.

Wanneer mag je vlooienshampoo gebruiken bij puppy’s?

Vlooien- en teken shampoos zijn ook veilig voor puppy’s ouder dan 12 weken. Voor die tijd is het gevoelige lichaam van de puppy nog niet klaar om de bestanddelen in vlooienshampoos voor puppy’s te weerstaan. Als jouw puppy vlooien of teken heeft jonger dan 12 weken, raadpleeg dan de dierenarts voor de beste behandeling voor je huisdier.

Het is ook belangrijk om het vacht van je puppy regelmatig te laten onderhouden. Je kunt dit zelf doen door ene hondentondeuse aan te schaffen. Of je pup regelmatig naar de honden salon te brengen. Er zijn daarnaast ook verschillende hondenparfums om je pup heerlijk te laten ruiken.