Liever Gezond
Image default
Gezondheid van kinderen

Hoe een slaaptrainer te kiezen

Kiezen & Gebruiken van een slaaptrainer Klok

Kinderen die ’s morgens te vroeg wakker worden, is een probleem voor het hele gezin. Als kinderen ’s nachts niet genoeg slaap krijgen, zijn ze overdag chagrijnig. En als ouders te vroeg wakker worden….it is het moeilijker om met grizzly kinderen om te gaan! Tenzij u actie onderneemt om uw kinderen te leren ’s morgens later uit te slapen, kan deze vicieuze cirkel een zeer vaste gewoonte worden.

Alle kinderen worden rond 5-5.30 uur wakker als ze de laatste slaapcyclus van de nacht ingaan. Ze ‘slapen door’ tot 7 uur ’s morgens, wanneer ze geleerd hebben om rond deze tijd weer te gaan slapen. Aan het gedrag van de ouders kan een kind meestal zien of het ochtend is of niet (bv. het kind in uw bed laten) – wees consequent in uw gedrag en gebruik een slaaptrainer klok!

Bekijk ook onze wake uplight adviezen en lees of een wake up light het kopen waard is.

Hoe helpt een slaaptrainer klok?

Kinderen weten niet hoe laat het is… ze kunnen de tijd niet aflezen van een gewone klok en hun lichaamsklok kan hen vertellen dat het ochtend is om 5 uur ’s morgens!

Een slaaptrainer klok gebruikt een eenvoudige visuele verandering om aan te geven wanneer het ‘ochtend’ is en dus wanneer uw kind uit bed mag.

Voordat deze verandering plaatsvindt, geeft de klok aan dat het nog nacht is en dat uw kind dus in bed moet slapen (of in ieder geval stil moet zijn en de rest van het gezin niet mag storen)

De klok is objectief en er valt niet over te twisten… het is ‘ochtend’ of het is geen ‘ochtend’.

Het gebruik van een slaaptrainerklok wordt een essentieel onderdeel van uw bedtijdroutine – door de klok te laten ‘slapen’ en te zeggen dat u hem ’s morgens zult zien ontwaken, versterkt u de boodschap om zowel ’s avonds als ’s morgens in bed te blijven.

Hoe kan het kind zien dat het ochtend is?

Dat hangt van de klok af. Sommige slaaptrainers tellen de sterren op het scherm af en verandert het maangezicht op een blauw gekleurd scherm in een lachende zon op een gele achtergrond.

Vanaf welke leeftijd kan ik een slaaptrainer klok introduceren?

Dat hangt erg van het kind af, maar over het algemeen vanaf ongeveer 2 jaar. Het belangrijkste is wanneer uw kind kan begrijpen wat de klok betekent – bijvoorbeeld, als de maan op is of de sterren op het scherm van de klok staan, betekent dat in bed blijven. Of wanneer uw kind kan zien dat de klok groen is of de zon opkomt, betekent dit dat de dag is begonnen. Deze klokken kunnen vanaf de geboorte als nachtlampje worden gebruikt, zodat u een trainingsklok hebt voor wanneer uw kleintje oud genoeg is om het te begrijpen.

Kiezen welke slaaptrainer te kopen

Zoals bij de meeste elektrische apparaten geldt ook hier: je krijgt waar je voor betaalt en het budget is altijd een factor. Een slaaptrainer klok is iets waar je veel zorgeloos gebruik van wilt maken. Alleen de slaaptrainerklokken die aan onze kwaliteitsnormen voldoen, zijn in ons assortiment opgenomen.

Als u overweegt welke klok u neemt, bedenk dan welke klok u mooi vindt, welke uw kind mooi vindt staan en of u de klok buitenshuis zult gebruiken. Slaaptrainerklokken met een back-up batterij zijn een goede optie voor als de stroom uitvalt of als u niet thuis bent, omdat u dan niet aan de stekker hoeft te denken.

slaaptrainer